Dinges op Vlieland

Adres: Dorpsstraat 103 

Onderneemster Sabine Mesli vertelt “Elk jaar kwam ik drie weken achter elkaar met mijn ouders naar Vlieland om te kamperen op camping Stortemelk. Ik ben een echt campingkind en kende het eiland dan ook als mijn broekzak. Uiteindelijk ben ik zo’n 30 jaar geleden vanuit Duitsland naar Vlieland verhuisd en ben ik mijn winkel ‘Dinges’ begonnen. Ik kreeg zo vaak de vraag: “Verkopen jullie ook de Wees wijs met de Waddenzee shirts?” Dan kwam er gauw een gesprek op gang over nostalgische herinneringen en het voorlichtingskarretje van de Waddenvereniging dat in de haven stond. Uiteindelijk heb ik de Waddenvereniging gebeld met de vraag of ik de kleding kon verkopen en zodoende verkoop ik nu de mooie shirts en truien in mijn winkel.

 

Niet veel later kwam ik in gesprek met Blue LOOP en ook dat klikte goed waarna ook die producten in de verkoop kwamen vanuit Dinges. Als we die kleding verkopen dan kunnen we daar een oprecht verhaal bij vertellen omdat wij van Dinges het ook ontzettend belangrijk vinden dat het Wad een stem krijgt. Dat de Waddenvereniging dat doet en het goede voorbeeld geeft voor duurzame kledingproductie samen met Blue LOOP geeft mij veel hoop voor de toekomst.

 

Het valt mij op dat veel mensen een warm en nostalgisch gevoel bij de shirts en truien met “Wijs met de Waddenzee-slogan” krijgen. Ik vraag dan ook of ze weten waar het voor staat en wat denk je? Niet veel mensen associëren en kennen de Waddenvereniging. Dat is toch gek? Ik vind het in elk geval jammer en daarom ga ik dan in gesprek. Soms voer ik zelf een discussie en meestal geef ik flyers en lidmaatschapskaartjes mee. Ik vind dat leuk en wil als winkelier alleen producten verkopen waar ik achter sta. Daarom verkopen we bij Dinges veel recyclede producten. Ik zie het dan ook echt als een plicht om mensen voor te lichten over de natuur en duurzaamheid.”

 

Ook WIJS partner worden?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.