DIJK Ocean Store op Schiermonnikoog

Adres: Nieuwestreek 7 

 

DIJK Ocean Store is de duurzaamste winkel van Schiermonnikoog en is gevestigd in het prachtige pand bij de walviskaak midden in het dorp. De merken die ze verkopen, zijn duurzaam geproduceerd en vaak gemaakt van gerecyclede materialen. Denk bijvoorbeeld aan rugtassen van gerecyclede visnetten en oceaanplastic, (fiets)tassen van gerecyclede rijstzakken, armbanden van gerecyclede visnetten etc.

Maar ook hippe kleding van gerecycled katoen of wol van o.a. Blue Loop, stoere sneakers van gerecycled materiaal en truien van de Waddenvereniging van o.a. gerecyclede jeans. Daarnaast bieden ze ook producten aan die 100% natuurlijk zijn. Ook de kunst wordt niet vergeten met mooie prints op gerecycled papier van jonge eilanders, mooie foto’s van Schiermonnikoog, vissenprints, schalen, servies en handbeschilderde tegeltjes van Schiermonnikoog etc.

 

Waarom de naam DIJK Ocean Store? Zowel Willem Dijk als ook zijn zoon Hindrik Dijk waren leraar en directeur op de voormalige Zeevaartschool, vroeger gevestigd in dit pand. Een knipoog naar de geschiedenis van dit mooie pand. En ocean store omdat we veel mooie producten verkopen, die gemaakt zijn van oude visnetten en plastic uit de oceaan!

Ook WIJS partner worden?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.