Waddenkalender 2024

Jeroen Hofman maakte de foto’s voor de Waddenkalender 2024. Op het hoogste duin van de eilanden vertelt hij over zijn handelsmerk: het fotograferen vanaf hoogte. En over levende luchten.

Waar op Vlieland we het beste konden afspreken, vroeg ik fotograaf Jeroen Hofman. ‘Op het Vuurboetsduin, onderaan de vuurtoren’, klonk het beslist door de telefoon. Dikke witte wolken jagen over de vuurtoren heen naar het oosten. De zon schijnt er uitbundig tussendoor als we op een bankje aan de voet van de toren gaan zitten. Hofman spreidt zijn armen, zijn linkerhand wijst naar de Noordzee, de rechter naar het wad. ‘Op deze plek kan ik je het beste laten zien wat ik het allermooiste van de Waddeneilanden vind: je ziet de horizon aan alle kanten en er is geen horizonvervuiling. Geen hoogbouw, geen windturbines. En hier zie je goed hoe snel het landschap verandert. Nu liggen er een paar boten droog op het wad, over zes uur staat er weer water. Die ruimte, het landschap en de luchten die voortdurend in beweging zijn… dat vind ik uniek aan de Wadden.’

Lees het complete artikel
Jeroen Hofman

Vroege vogel korting

De Waddenkalender 2024 kun je vanaf 1 augustus 2023 bestellen via de webwinkel van de Waddenvereniging. Tot 1 november 2023 profiteer je van 10% VROEGE VOGEL KORTING. Alle bestelde kalenders worden vanaf eind november bezorgd.

Cadeautip: geef de Waddenkalender 2024 als kerstpakket aan uw medewerkers of tijdens Sinterklaas of kerst aan familie of vrienden.

Bestellen Waddenkalender 2024