Doneer en bescherm de vele gezichten van het wad!

Achter de rust en schoonheid van de Waddennatuur gaat een rijke dierenwereld schuil. Je komt er allerlei verschillende types tegen. Soms spot je een bruinvis, de jagende kletskous van ‘t Wad. En terwijl de zeenaald verstoppertje speelt, ruimt de strandkrab de rommel van andere dieren op. Is de stekelbaars altijd onderweg en blijft de lepelaar, die wel een stekelbaarsje lust, juist liever op z’n honk.

Doneer voor de dieren en hun leefomgeving
Maar het kwetsbare ecosysteem in het waddengebied wordt ruw verstoord door bijvoorbeeld gasboring, zoutwinning, vervuiling, geluidsoverlast en de effecten van klimaatverandering. Dat is slecht nieuws voor de  waddenbewoners. Ze kunnen geen eten meer vinden, kunnen zich moeilijker voortplanten of ze vertrekken. De biodiversiteit gaat achteruit. En dat heeft voor de hele wereld gevolgen. Doneer en zorg voor een betere leefomgeving voor de waddendieren.

Benieuwd wat we voor de dieren doen?
Ga naar waddenvereniging.nl/gezichten en lees meer over de vijf iconische waddendieren en wat wij voor hen doen. Je leest hier ook hoe we elke donatie besteden!