Watten Games app

Scholekster Austin heeft jouw hulp nodig! Het strand en de zee liggen vol met afval. Door het doen van de spelletjes red je de zee en de zeebewoners van de vervuiling. Austin vertelt je over de problemen die het zwerfvuil veroorzaakt aan de kust en in zee. Ook legt hij uit welke schadelijke invloed plastic heeft op de natuur en dieren. 

 

Plastic soep

Afval komt op verschillende manieren in zee terecht. De wind blaast zwerfafval van straten, rivieren en stranden naar zee. Via het riool komen minuscuul kleine stukjes plastics (microplastics) in zee terecht. Ook (plastic) afval dat overboord slaat van schepen draagt bij aan de plastic soep. 


Help scholekster Austin in zijn strijd tegen afval

De app bestaat uit twee spelletjes. Bij het spel Afvalvisser vang je met een schepnet afval weg voor de kabeljauw het opeet. Hoe verder je in het spel komt hoe meer dieren er bij komen, zoals een zeehond en een bruinvis. Bij het spel Strandverzamelaar ruim je zo snel mogelijk afval op dat is aangespoeld, voordat de volgende golf het weer meeneemt in zee. Ook dit spel wordt steeds moeilijker doordat het strand steeds groter wordt. Vanaf een bepaalde score kun je successen verdienen, zoals mooie foto’s van de Waddenzee en knutseldieren.

 

Gratis downloaden

De app is gratis te downloaden voor Android en iOS en is verkrijgbaar in drie talen: Nederlands, Engels en Duits.