Maak je eigen flessenpost

Flessenpost is een oude manier van met elkaar communiceren. Zeelieden schreven een boodschap op een briefje, deden het briefje in een fles en gooiden deze in zee. Ze hoopten dat de fles ergens zou aanspoelen en iemand de boodschap zou lezen. Op deze pagina lees je hoe je je eigen flessenpost kunt maken en versturen.

 

Wat heb je nodig?

  • een fles met dop of kurk
  • papier
  • potloden, pen en/of stiften
  • materialen om de brief en fles te versieren, zoals stickers of lint

Aan de slag

Flessenpost van zeelieden was soms lang onderweg. In 2018 werd er in West-Australië een fles gevonden met daarin een bericht van 1886. Die was dus 132 jaar onderweg!  Jouw flessenpost zal niet zo lang onderweg zijn. De bedoeling is dat je de flessenpost bezorgt bij een vriendje, vriendinnetje of familie. Nu je elkaar minder ziet heb je vast genoeg te vertellen!

 

Kunstwerk in glas

Bedenk naar wie je de flessenpost wilt sturen. Maak een tekening of schrijf een brief, rol deze op en stop hem in een fles. Om het helemaal af te maken kun je de fles ook nog versieren met een tekening, stickers of er een lint omheen knopen. Vergeet niet om de fles dicht te draaien met de dop of de kurk er weer op te doen! Het zou zonde zijn als je je post onderweg verliest.

 

Verrassingspost

Breng nu de post naar degene voor wie je het gemaakt hebt. Om het een beetje spannend te maken kun je de fles bij je vriendje of vriendinnetje in de voortuin leggen. Hoe lang zal het duren voor ze hem vinden? Of zet de fles bij iemand voor de deur. Zo is het toch een beetje een verrassing van wie de post is!

 

Blijf op afstand

Hoe lastig het ook is, blijf altijd op minimaal 1,5 meter afstand van anderen. Om te zorgen voor zo min mogelijk verspreiding van het coronavirus is het verstandig de fles schoon te maken voor je hem bezorgd en handschoenen aan te trekken.