Fjoertoer Terschelling 2023

Wandelen langs bakens van vuur en licht || 25 maart 

De Fjoertoer is geen gewone wandeltocht, maar een belevenis. Wandelen over het prachtige eiland Terschelling in de nachtelijke duisternis, met onderweg tal van prachtige vuur- en lichtobjecten en een feestelijke finish bij de Brandaris. Dat is de Fjoertoer Terschelling, die in 2023 toe is aan de 15e editie. De Fjoertoer heeft twee uitdagende afstanden van 22,5 of 17 kilometer, die grotendeels in het donker worden afgelegd. Kenmerkend voor meedoen aan de Fjoertoer is het petje-met-lampje, het rugzakje, de stempelkaart en de herinneringsspeld.

 

Vrijdag 24 maart Duisterniswandeling van de Waddenvereniging

De Waddenvereniging gaat op vrijdagavond 24 maart een presentatie en duisternis wandeling houden voor een select gezelschap. We duiken de wereld van lichthinder en duisternis in. Waarom is er zoveel verlichting? Veel dieren hebben last van teveel licht. Aan de hand van een presentatie gaan we met elkaar in gesprek over de gevolgen en de mogelijkheden om lichthinder te verminderen. Uiteraard genieten we van het duister, we gaan naar buiten om het echte duister op ons in te laten werken. Ga je mee? Er is plek voor 25 personen.

 

Zaterdag 25 maart Fjoertoer

De start van alle afstanden is in Midsland, mooi centraal gelegen op het eiland. Het laatste gedeelte van de Fjoertoer voert over het strand en daarna over de Longway terug naar West. Onderweg kom je ogen en oren tekort. Zo kon je de afgelopen edities genieten van luchtacrobaten, een feeëriek uitgelicht bos, een compleet orkest hoog in de bomen, gezongen theater, sprookjesachtige vliegers, een bewegend koopvaardijschip en een vuurspuwende draak. 

 

Aan het einde van de tocht wacht er een sfeervolle ontvangst in West. Het dorp is prachtig versierd met allerlei lichtjes en lichteffecten, de Brandaris is prachtig uitgelicht en in de Torenstraat wordt voor jou – en al die andere deelnemers – de rode loper uitgerold. Ook is de horeca nog open om na te kunnen genieten van deze unieke ervaring. En je hoeft je niet te haasten, want er staan nog tot diep in de nacht bussen klaar om je terug te brengen naar je verblijf. Na afloop terug naar de wal gaan is immers niet mogelijk, omdat er tegen die tijd geen (veer)boten meer varen naar Harlingen. Bovendien is het juist de bedoeling dat alle deelnemers aan de Fjoertoer er een gezellig Terschelling-weekend van maken.

 

 

Wil je de volgende keer ook mee? 

Meld je dan aan voor WADDEN nieuws en we houden je op de hoogte!