Fotowedstrijd van de Waddenvereniging

De Waddenvereniging organiseerde in de zomer van 2021 voor de tweede keer een fotowedstrijd. Het thema was  ‘Kleur’.

Uit de honderden inzendingen heeft de vakjury de drie winnaars gekozen. Verder ontvangen de eerste tien deelnemers persoonlijke feedback op hun foto door de vakjury. Iedereen die aan de fotowedstrijd 2021 heeft meegedaan ontvangt bericht over de uitslag.

Het hele jaar door plaatst de Waddenvereniging natuurfoto’s en video’s op haar sociale media kanalen. Heb jij mooie natuurbeelden die we mogen gebruiken? Stuur ze naar ons toe.

Ja, ik doe mee

Doe mee & Win

Of je nu professioneel fotograaf bent of af een toe een foto maakt met je telefoon. Of je nu volwassen bent of kind, iedereen mag meedoen aan de fotowedstrijd van de Waddenvereniging. Juist in deze tijd is het goed om er lekker op uit te gaan en de natuur te beleven. Door de natuur te fotograferen kijk je anders naar je omgeving en word je je soms nóg meer bewust van de schoonheid ervan.

Helaas is de inzendtermijn voor de fotowedstrijd 2021 verstreken. Blijf vooral mooie foto’s maken in de natuur. Volgend jaar organiseren we weer een nieuwe wedstrijd. Het thema maken we juni 2022 bekend. Houd bij het fotograferen rekening met de natuur. Fotografeer dieren en planten in hun leefomgeving en houd gepaste afstand. Vang of verontrust geen dieren.

Thema fotowedstrijd 2021

De kracht van kleur

Bruingrijze wadplaten en een blauwgrijze zee. Wie aan de Wadden denkt, heeft er niet meteen een kleurrijk beeld bij. Toch is er genoeg kleur te vinden in het waddengebied. Van de vrolijk gekleurde strandhuisjes op Texel, tot een knalpaarse kwelder vol bloeiend lamsoor of deze vissersboten in de haven. Laat je inspireren door een serie kleurrijke plekken!

Zes fleurige voorbeelden

Dit kun je winnen

Met jouw inzending maak je kans op fantastische prijzen.
Goed nieuws! De eerste tien inzenders hebben sowieso prijs. Zij krijgen persoonlijke feedback op hun foto door de jury.
De inzendtermijn voor de fotowedstrijd 2021 is helaas verstreken. In september maken we de winnaars bekend.

1e prijs

Een fotoworkshop in het waddengebied op maat t.w.v. €175,-

2e prijs

Jouw foto afgedrukt op plexiglas t.w.v. €100,-

3e prijs

Dé Wijs met de Waddenzee duurzame sweater t.w.v. €75,-

Dit is de jury

Marcel van Kammen

De foto’s van Marcel van Kammen weten altijd precies het juiste moment te vangen. Marcel van Kammen is dan ook éérst vogelaar en daarna fotograaf. ‘Als je een vogel wil fotograferen, moet je eerst zijn gedrag een beetje kennen. Het begint met observeren’, vertelt Van Kammen. ‘Zolang ik mij kan herinneren, ga ik al achter de vogeltjes aan.’ Dertien jaar geleden volgde hij na verschillende  andere omzwervingen een opleiding tot fotograaf. Sindsdien ging het snel met zijn carrière. Wie lid is van de Waddenvereniging, kent zijn foto’s uit het WADDEN magazine. Zijn foto’s worden regelmatig ook gepubliceerd in: ROOTS magazine en regionale en landelijke dagbladen.

Henk Postma

Henk Postma is een echte waddenfotograaf. De liefde voor de Wadden zit diep. ‘Als driejarig jongetje ging ik al mee naar Vlieland en Terschelling. Later werd ik wadloopgids. Het waddengebied ken ik nu door en door. Waar ik ook kom, mijn camera gaat altijd mee. Mijn vrouw zegt wel eens dat ik normaal moet genieten in plaats van altijd door een kadertje te kijken. Ik kan alleen de uitdaging niet weerstaan om die perfecte foto te maken.’ De allereerste camera van Postma was een plastic Ilfort Sportman, waarmee hij tijdens zijn diensttijd oefeningen van het bataljon fotografeerde. Later volgde hij de fotovakschool in Apeldoorn en gaf op verschillende plekken les in fotografie. Bij de Waddenvereniging kun je een workshop fotografie volgen van Henk Postma.

Lutz Jacobi

Lutz Jacobi is directeur van de Waddenvereniging en al lange tijd gepassioneerd over de Wadden. ‘Ze noemden mij vroeger een beetje spottend de Waddenkoningin.’ Als lid van de jury zal ze niet zozeer kijken naar de kwaliteit van de foto, maar vooral naar wat de foto met de kijker doet. ‘Ik ben een echte waddenbelever en vind het mooi als je in een foto iets herkent van wat je zelf ervaart wanneer je in het waddengebied of ergens anders in de natuur bent: of het nu de rust is die je er kunt ervaren, de rijkdom aan vogels of een bijzondere lichtval. In de natuur zijn is een feestje. Naar een foto kijken kan dat ook zijn.’

Doe mee en stuur je foto in!

Helaas is de inzendtermijn voor de fotowedstrijd 2021 van de Waddenvereniging verstreken. In de zomer van 2022 organiseren we weer een nieuwe wedstrijd.

In het formulier hieronder kun je je foto uploaden in .jpg formaat met een minimale grootte van 2,5 MB.
Foto’s waarop de natuur is gemanipuleerd, verstoord of aangetast, zijn uitgesloten van deelname. Alleen kleine bewerkingen zijn toegestaan. Lees hier de wedstrijdvoorwaarden.

Tips

Lees hier een aantal tips van de fotografen!