Fotowedstrijd van de Waddenvereniging

De winnaars van de fotowedstrijd van de Waddenvereniging 2020 zijn bekend. Je kunt geen foto’s meer insturen. De winnende foto’s zie je in de carrousel hieronder.

Houd deze pagina in de gaten of volg ons via Instagram of Facebook, want in de zomer van 2021 kun je weer meedoen aan een nieuwe editie! Het hele jaar door plaatst de Waddenvereniging natuurfoto’s en video’s op haar sociale media kanalen.

Heb jij mooie natuurbeelden die we mogen gebruiken? Stuur ze naar ons toe.

Winnaars en juryrapport

Dít zijn de winnaars van 2020!

1e prijs
Rinnie Wijnstra

2e prijs

Jeroen Both

3e prijs

Aafje Aantjes
Lieke Dekker
Fransje Grisnich
Huib Limberg
Herman Treep

4e prijs
Agna Bartels
Hester Busse
Rob Reintsema
Anna Walter
Willem Wilstra

Staat jouw naam hier tussen? Gefeliciteerd! Je ontvangt nog een apart bericht waarin we je informeren over de prijs. Lees ook het juryrapport en de wedstrijdvoorwaarden.

Black-Tailed Godwit (Limosa limosa) standing on a pole

Categorie 1

Vogels in eigen omgeving

Om vogels te fotograferen hoef je niet ver van huis. Je vindt ze ook in je eigen tuin, op je balkon of in het park in de buurt. Alles mag in deze categorie: van een vogel op een paal of hek in het landschap tot een zwerm vogels boven het wad of roodborst op het terras. Wij laten ons graag verrassen door jouw bijzondere vogelmoment en hoe je die in beeld gebracht hebt. Veel succes!

Doe mee!

Categorie 2

Lijnen in het landschap

Het landschap zit vol met lijnen: rechte lijnen, diagonalen, gebogen lijnen. Die maken je foto interessant. Verras ons met het lijnenspel in jouw landschapsfoto. De jury kijkt vooral naar jouw keuze voor compositie. Daarbij is alles toegestaan: staand of liggend, close up of totaal, maar ook veel landschap en weinig lucht of juist andersom. Doe je best!

Doe mee!

Dit kun je winnen

De winnaars van de fotowedstrijd 2020 ontvangen fantastische prijzen. Daarnaast hebben de eerste 10 inzendingen persoonlijk feedback gekregen op hun foto door de jury. In de zomer van 2021 organiseren we opnieuw een fotowedstrijd en maak je weer kans op mooie prijzen.

1e prijs

Een fotoworkshop in het waddengebied ter waarde van €175,-

2e prijs

Jouw foto afgedrukt op plexiglas ter waarde van €100,-

3e prijs

Eén van de vijf exemplaren van het boek ‘Het wad te Voet’ ter waarde van €25,-

Dit is de jury

Marcel van Kammen

De foto’s van Marcel van Kammen weten altijd precies het juiste moment te vangen. Marcel van Kammen is dan ook éérst vogelaar en daarna fotograaf. ‘Als je een vogel wil fotograferen, moet je eerst zijn gedrag een beetje kennen. Het begint met observeren’, vertelt Van Kammen. ‘Zolang ik mij kan herinneren, ga ik al achter de vogeltjes aan.’ Dertien jaar geleden volgde hij na verschillende  andere omzwervingen een opleiding tot fotograaf. Sindsdien ging het snel met zijn carrière. Wie lid is van de Waddenvereniging, kent zijn foto’s uit het WADDEN magazine. Zijn foto’s worden regelmatig ook gepubliceerd in: ROOTS magazine en regionale en landelijke dagbladen.

Henk Postma

Henk Postma is een echte waddenfotograaf. De liefde voor de Wadden zit diep. ‘Als driejarig jongetje ging ik al mee naar Vlieland en Terschelling. Later werd ik wadloopgids. Het waddengebied ken ik nu door en door. Waar ik ook kom, mijn camera gaat altijd mee. Mijn vrouw zegt wel eens dat ik normaal moet genieten in plaats van altijd door een kadertje te kijken. Ik kan alleen de uitdaging niet weerstaan om die perfecte foto te maken.’ De allereerste camera van Postma was een plastic Ilfort Sportman, waarmee hij tijdens zijn diensttijd oefeningen van het bataljon fotografeerde. Later volgde hij de fotovakschool in Apeldoorn en gaf op verschillende plekken les in fotografie. Bij de Waddenvereniging kun je een workshop fotografie volgen van Henk Postma.

Lutz Jacobi

Lutz Jacobi is directeur van de Waddenvereniging en al lange tijd gepassioneerd over de Wadden. ‘Ze noemden mij vroeger een beetje spottend de Waddenkoningin.’ Als lid van de jury zal ze niet zozeer kijken naar de kwaliteit van de foto, maar vooral naar wat de foto met de kijker doet. ‘Ik ben een echte waddenbelever en vind het mooi als je in een foto iets herkent van wat je zelf ervaart wanneer je in het waddengebied of ergens anders in de natuur bent: of het nu de rust is die je er kunt ervaren, de rijkdom aan vogels of een bijzondere lichtval. In de natuur zijn is een feestje. Naar een foto kijken kan dat ook zijn.’

Doe mee en stuur je foto in!

Helaas…. onze fotowedstrijd van 2020 is voorbij!

Doe je volgend jaar mee?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en we houden je op de hoogte.

Lees hier een aantal tips van de fotografen!