Precisieaanval op natuur Wadden

Echt waar

Laagvliegende helikopters, transportvliegtuigen en straaljagers vliegen met veel lawaai over de Waddenzee naar Vlieland en werpen daar precisiebommen af. Ja echt! Vogels, zeehonden en hun pups worden regelmatig opgeschrikt waardoor ze onnodig veel energie verbruiken die ze niet goed kunnen aanvullen. Ook bruinvissen, die heel gevoelig zijn voor geluid, ervaren veel last. Defensie kan veel meer rekening houden met de natuur. Bijvoorbeeld door tijdstippen en plekken waar vogels en zeehonden het meest kwetsbaar zijn te mijden.

Lees meer en ontdek wat we samen kunnen doen

 

Het kan echt beter

Het zijn niet alleen militaire activiteiten die de natuur schaden. Het is ook gaswinning, zoutwinning, watervervuiling, baggeren, intensieve visserij, massatoerisme, klimaatverandering, plastic afval en de stapeleffecten van al deze activiteiten bij elkaar. Niet de economie, maar de natuur moet op 1. En het mooie is, dat kan ook! We weten namelijk allang wat nodig is voor gezonde, robuuste Wadden.
Je leest er hier meer over.

Echt steunen?

Alle schadelijke activiteiten bij elkaar zijn funest voor het mooie waddengebied. Als we op deze voet verder gaan, is het op den duur gebeurd met de natuur. Help de Waddenvereniging om écht een verschil te maken. Met jouw donatie kunnen we de druk op de politiek en bedrijven opvoeren en projecten realiseren die de natuur beschermen en verbeteren.