Hartenkreet

Wees lief voor de Wadden

Wees lief voor de Wadden.’ Die hartenkreet deed LutzJacobi op donderdag 17 februari als directeur van de Waddenvereniging aan de Tweede Kamer. Niet alleen namens de Waddenvereniging, maar ook namens alle mensen die van de Wadden houden. Jacobi is als expert uitgenodigd in Den Haag om te vertellen wat er moet gebeuren om de natuur van de Waddenzee weer op één te zetten.

We presenteren 3 simpele stappen die een groot verschil maken voor de Wadden:

1. Stop met schadelijke activiteiten

Denk aan gas- en zoutwinning, militaire oefeningen, lozing van vervuilende stoffen en gevaarlijke scheepvaart. Stop met alles wat schade toebrengt aan de natuur van de Waddenzee.

2. Laat de natuur met rust

Laat de natuur haar gang gaan, zonder dat daar menselijke activiteit bij komt kijken. Sluit 30% van de gebieden van de Waddenzee en durf niets te doen.

3. Geef ruimte aan de zee

Waar zout en zoet water elkaar ontmoeten ontstaat een ongelooflijke rijkdom aan plant- en diersoorten. Herstel die verbindingen. En geef de Waddenzee meer ruimte om de stijgende zeespiegel op te vangen.

 

Wil je een toelichting lezen op deze standpunten? Download dan hier ons Position Paper

 

Bekijk de inbreng van Lutz Jacobi op 17 februari 2022:

Hartenkreet van Lutz Jacobi

De Waddenvereniging gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Wij gebruiken ze om u te informeren over ons werk, onze producten en voor marketingdoeleinden. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat aangeven via dit e-mailadres. Klik hier voor meer informatie over privacy.