Brand aan boord Fremantle Highway

Foto: Kustwacht
Kustwacht

In de nacht van 25 op 26 juli komt de melding binnen dat op de Noordzee, zo’n dertig kilometer ten noorden van Ameland, een vrachtschip in brand staat. Het schip, de Fremantle Highway, wordt in eerste instantie met  een lijn op zijn plek gehouden in de berm tussen twee vaarroutes. Later wordt het schip versleept naar een veiliger locatie boven Schiermonnikoog. Op 3 augustus komt het schip veilig aan in de Eemshaven

Rijkswaterstaat is nauw betrokken bij de situatie rondom het schip en houdt ons als natuurorganisatie goed op de hoogte van de situatie. Met een nieuwsfeed deelt Rijkswaterstaat alle nieuwe ontwikkelingen rondom de berging van het schip.

Lees verder

Het schip de Fremantle Highway is veilig in de Eemshaven aangekomen. De Waddenvereniging is blij en opgelucht met de goede afloop. Dit keer is de Waddenzee ontsnapt aan een grote milieuramp. Wel blijven we ons grote zorgen maken over de scheepvaart die ten noorden van de Waddeneilanden plaatsvindt.

Lees verder

Veilige scheepvaart is een van de speerpunten van de Waddenvereniging. Het waddengebied is extra kwetsbaar als er een ramp gebeurt. Daarom pleiten wij voor verplichte scheepsbegeleiding en een goede voorbereiding voor het geval dat er zich tóch een ramp voordoet.

Lees verder