Kies een filter

Soort

Ma 29 april
Onder zeil van zout naar zoet
Vanuit Harlingen vaar je met de historische zeilklipper 'Wilhelmina' naar het Afsluitdijk Wadden Center. Net als de trekvis treis je van zout naar zoet! Onderweg kom je van alles te weten over het Werelderfgoed en de vismigratierivier. De lunch staat voor je klaar in het Afsluitdijk Wadden Center na het schutten door de sluis van Kornwerderzand. Klik hier voor meer informatie en boeken.
Wo 1 mei
Zeilen en lopen over de wadbodem
Zeilen met een prachtige historische platbodem, droogvallen op een wadplaat en daar met een gids van de Waddenvereniging onderzoeken wat er allemaal leeft in en op het wad. Lekker in de wind, op het water en daarna het bijzondere gevoel op de zeebodem te lopen! Alle informatie vind je op de website van de Historische Zeilvaart.
Do 2 mei
Vr 10 mei
Onder zeil van zout naar zoet
Vanuit Harlingen vaar je met de prachtige zeetjalk 'Spes Mea' naar het Afsluitdijk Wadden Center. Net als de trekvis treis je van zout naar zoet! Onderweg kom je van alles te weten over het Werelderfgoed en de vismigratierivier. De lunch staat voor je klaar in het Afsluitdijk Wadden Center na het schutten door de sluis van Kornwerderzand. Klik hier voor meer informatie en boeken.
Wo 15 t/m 16 mei
Ondernemerscursus Den Helder 'Gastheer Waddenzee Werelderfgoed'
Benut de toegevoegde waarde van het Waddengebied voor uw bedrijfsvoering! Leer alles over Waddenzee Werelderfgoed en word gastheer van dit prachtige gebied.
Tijd: 10:00 - 16:00
Plaats: Den Helder
Do 16 mei
Do 16 mei
4e verhalenavond Lauwerszee: visserij

Op donderdag 16 mei organiseert de Waddenvereniging met medewerking van Stichting Verdronken Geschiedenis en De Verhalen van Groningen een oude verhalenavond in het Lauwersmeer. Dit keer gaat het over de historie van de visserij met sprekers uit zowel Friesland als Groningen. Het is de vierde avond in deze serie en bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de rijke geschiedenis van het Lauwersmeergebied. Schrijf je snel in voor deze avond vol mooie historische verhalen en anekdotes! De toegang is gratis.

Tijd: 19:30 - 22:00
Plaats: Lauwersoog
Vr 17 mei
Zo 26 mei
Wo 29 mei
Di 11 juni
Onder zeil van zout naar zoet
Vanuit Harlingen vaar je met de historische zeilklipper 'Wilhelmina' naar het Afsluitdijk Wadden Center. Net als de trekvis treis je van zout naar zoet! Onderweg kom je van alles te weten over het Werelderfgoed en de vismigratierivier. De lunch staat voor je klaar in het Afsluitdijk Wadden Center na het schutten door de sluis van Kornwerderzand. Klik hier voor meer informatie en boekingen.

Za 15 juni
Zo 16 juni