Kies een filter

Soort

Vr 1 t/m 3 maart
Filmweekend Naar de Wildernis
Na succesvolle eerdere edities organiseert de Waddenvereniging weer twee wildernis filmweekenden in samenwerking met natuurmagazine Roots en Podium Vlieland. Deze keer staat onder andere de alom geprezen documentaire ‘Wad, overleven op de grens van water en land’ van regisseur Ruben Smit op het programma. Want, waar kun je deze allereerste natuurfilm over de Wadden beter bekijken dan in het gebied zelf? Onder leiding van een deskundige wadgids van de Waddenvereniging verkennen we aansluitend het Werelderfgoed. Je kunt kiezen voor een ontdekkingstocht over het drooggevallen wad of een bezoek aan de jachthaven, waarbij we op zoek gaan naar kleine anemoontjes, zakpijpen en andere holtedieren die aan de steigers groeien. Wil je meer weten of direct boeken? Dat kan rechtstreeks op www.podiumvlieland.nl>>
Plaats: Vlieland
Vr 8 t/m 10 maart
Filmweekend Naar de Wildernis
Plaats: Vlieland
Wo 1 mei
Zeilen en lopen over de wadbodem
Zeilen met een prachtige historische platbodem, droogvallen op een wadplaat en daar met een gids van de Waddenvereniging onderzoeken wat er allemaal leeft in en op het wad. Lekker in de wind, op het water en daarna het bijzondere gevoel op de zeebodem te lopen! Alle informatie vind je op de website van de Historische Zeilvaart.
Do 2 mei
Do 16 mei