Wadproeverij Terschelling
hoogte van Formerum op de dijk.
Afslag richting dijk, gelijk na
loonbedrijf Trip/Hek,
Oosterboutenweg.
Proef het eiland met deze wadlooptocht om van te watertanden! De eilander chefkok Flang Cupido werkt in zijn keuken hoofdzakelijk met ingrediënten uit de Terschellinger natuur, waarbij de nadruk ligt op plantaardig eten. Hij neemt je mee langs zilte planten, schelpdieren, wieren en andere eetbare streekproducten. Wadgidsen van de Waddenvereniging hebben de beste en grappigste verhalen over alles wat groeit en bloeit op het wad. Samen geven ze een bijzonder voorproefje van ons eigen UNESCO Waddenzee Werelderfgoed.
Wanneer: |
Dinsdag 19 juli 2022, 08:00-10:30
|
Verzamelpunt: |
Startpunt is bij de Ans, ter hoogte van Formerum op de dijk. Afslag richting dijk, gelijk na loonbedrijf Trip/Hek, Oosterboutenweg. |
Duur: | 2,5 uur |
Deelnemers: | 20 |
Kosten: |
€ 26,50 per persoon |
Wat neem ik mee: |
Kledingadvies: oude gympen of surfschoentjes en warme, winddichte (boven)kleding. Of huur wadloopschoenen voor € 1, - per paar. |
Bijzonderheden: |
Deze wadlooptocht is inclusief een proeverij op de dijk van een verse, zelf geraapte oester en brood met zeewiertapenade. |
Wat ga je doen: |
Steeds meer mensen kiezen ervoor om te koken met streekproducten. Voedsel van dichtbij belast het milieu doorgaans minder, doordat er minder transportkilometers gemaakt hoeven te worden. Tijdens deze wadlooptocht maak je kennis met de streekproducten van het waddengebied. De verhalen van de Waddenvereniging bij elke soort die je onderweg tegenkomt maken je bewust van het vernuft en de veerkrachtigheid van de dieren en planten die onder steeds veranderende omstandigheden in de Waddenzee weten te overleven. Het is een van de redenen waarom de Waddenzee als enige natuurgebied in Nederland op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. |
Leeftijd: |
Vanaf 5 jaar |
Weer of geen weer: |
De activiteit gaat door bij elk weertype, behalve bij onweer of extreme mist. |
Overige vragen: |